Eindstand seniorencompetitie

EINDSTANDEN VAN team 1 t/m 7

  • Team 1 –  6e plaats
  • Team 2 – 8e plaats
  • Team 3 – 8e plaats
  • Team 4 – 7e plaats maar met 49 evenveel punten als                                                     nr 5 en 6 
  • Team 5 – 7e plaats
  • Team 6 – 2e plaats
  • Team 7 – speelde in poule C3 als “BBV PIP 1”  in de recreanten competitie van de RCZ. Geëindigd op de 5e plaats.

Eindstukjes van team 1, 4 en 7:

Team 1 ;
Van een hoop overwinningen aan het begin van het seizoen naar een aantal pijnlijke nederlagen op het eind van het seizoen. Dit overkwam ons team in de competitie in de hoofdklasse dit jaar. Het team bestond uit Anita van den Bulk, Danny van den Bulk, Ilona Geen, Milan Koot, Peter den Boer en Rachelle Mostert en het was het eerste jaar in de hoofdklasse in deze formatie.

Na de eerste helft van het seizoen stonden wij als team op een mooie 3e plaats en hadden we pas 2 nederlagen als team, maar helaas veranderde dit de tweede helft van het seizoen door veel lange partijen die allemaal de andere kant op vielen. Deze verlies partijen hebben ons natuurlijk nog meer gemotiveerd om meer te trainen en het volgend jaar verder te schoppen dan alleen handhaven. Dit kunnen en moeten wij bereiken als team!
Er moeten natuurlijk ook een paar leuke feitjes over het team genoemd worden: Peter gaat binnenkort aan het bier door verlies binnen de club, Danny verlaat de baan wanneer die hoort dat er mooie vrouwen in de bar zitten, Rachelle draagt tijdens het kijken van wedstrijden standaard 3 vesten en een winterjas, Milan heeft een groot vocabulair aan scheldwoorden op de baan, Anita roept uit woede woorden als Hutsefluts en Ilona komt er op een of andere manier altijd onderuit om te tellen, wat een prachtteam.
Nu start de tweede helft van het badmintonseizoen met mannen & vrouwen competities en een hoop toernooien. Hiervan wordt natuurlijk ook genoten en weer uitgekeken naar het volgend seizoen mix-competitie. Waarin wij als team 1 beter gaan presteren en voor de promotie gaan!

team 4:
Vanaf september 2016 ben ik met de seniorencompetitie begonnen. Dit was mijn eerste jaar seniorencompetitie, dus ik was wel benieuwd hoe het zou zijn. Ik zat in het team met Sander, Gerard, Brian, Ciska en Lisanne. Eerst was het nog even wennen, maar al gauw vond ik dat er een hartstikke gezellige sfeer in het team hing.

Deze competitie was ook met veren shuttles; dus ook mijn eerste competitie met veer. Na veel oefening, vooral met Brian, maar ook met de rest van het team, gingen de wedstrijden met veer steeds beter. Ik had er steeds meer plezier in.

Bij de eerste wedstrijd, tegen DKC, waren Sander en Gerard afwezig. Ik moest dus met Brian dubbelen, voor allebei was het onze eerste wedstrijd van de competitie. De wedstrijd ging erg goed, ook al hebben we een set verloren, we wisten de wedstrijd naar ons toe te trekken en wonnen dus in 3 sets. Dat voelde erg goed, onze eerste overwinning.

Al snel merkte ik op dat de dames van ons team altijd wonnen, en dat de heren van ons team het lastiger hadden. Veel wedstrijden hadden we daarom ook met 5-3 verloren. Wat mezelf betreft; Ik vond het heel erg leuk, de wedstrijden waren vaak heel spannend. Helaas heb ik minder wedstrijden gewonnen dan ik had gehoopt, maar ik heb heel veel 3 setters gespeeld die ik nipt verloor.

Rory

Team 7 – RCZ
Deze competitie zouden we starten met twee heren, Wim en Olivier en drie dames, Claudia, Zita en Mariska. Bij recreantencompetitie speel je met je team 6 wedstrijden. Eerst speel je 4 keer een gemengd dubbel, daarna een heren dubbel en tot slot een dames dubbel.

De eerste wedstrijd kon Olivier helaas niet mee, in verband met een blessure, dus zijn we opzoek gegaan naar een invaller. René ging met ons mee naar Velo en won alle drie zijn wedstrijden. Die moeten we houden, dachten wij.  De vrouw van René, Gerda, gaf aan dat ze ook zin had om in ons team te komen, dus zeiden wij “Join the club”. Aangezien Claudia, de vrouw van Olivier, alleen de thuiswedstrijden speelt, in verband met de oppas, kon Gerda mooi mee met de uitwedstrijden. Twee wedstrijden hebben we 3-3 gespeeld. Drie wedstrijden 2-4 verloren. Twee wedstrijden 5-1 verloren. En één wedstrijd zijn we afgedropen met 6 punten verlies. Vaak trokken we bij de driesetters aan het kortste eind, maar vochten we door tot het laatste. Wim en Olivier zijn als derde geëindigd in de spelers ranglijst “dubbel heren”. En Zita en Mariska zijn als eerste geëindigd in de spelers ranglijst “dames dubbel”. We zijn geëindigd als laatste, maar hebben het al veel beter gedaan als het vorige seizoen. Maar het belangrijkste: “We hebben vooral heel veel lol en plezier met elkaar gehad !!!!”