Team 1 kampioen en promoveert naar 4e divisie

Het eerste team van de Berkelse Badmintonvereniging PIP is kampioen geworden  in de 5e divisie. In de loop van vorige week werd al duidelijk dat ze niet meer in te halen waren en kampioen waren.
Vandaag, na de laatste competitiewedstrijd, werden ze gehuldigd door Sandra. Jim was helaas afwezig op dit moment.

Het team, bestaande uit Ilona Geene, Jim Rauxloh, Milan Koot, Peter den Boer en Rachelle Mostert, wist 11 van de 14 wedstrijden te winnen. Maar liefst 4 van de spelers staan in de top 10 van het individuele spelersklassement. Peter verloor dit seizoen zelfs geen enkele dubbel en Milan bleef ongeslagen in het enkelspel.

Valse start

Het was een verrassend seizoen met een valse start. In de eerste wedstrijd in september werd niet alleen verloren van USSR, maar raakte ook Jim direct al geblesseerd. Dat was een grote tegenvaller. Het geloof in een kampioenschap kwam toen koploper BC Randstad in oktober op bezoek kwam in Berkel. In deze wedstrijd was Pip ‘on fire’ en werd de tegenstander met maar liefst 7-1 geklopt. Vanaf dat moment ontstond er een gevoel in het team dat een kampioenschap dit seizoen misschien mogelijk was. Tot de kerstvakantie bleef het team goed scoren, daarna stonden er nog 4 wedstrijden op het programma. Vanaf dat moment kon ook Jim weer aansluiten bij het team. Van de overgebleven concurrenten, BC Voorburg en BC Randstad, werd beiden met 6-2 gewonnen, waarna nog voor de laatste competitiewedstrijd de titel al zeker was.

Geschiedenis geschreven

Het team schrijft met de promotie naar de 4e divisie (landelijk niveau) geschiedenis, want het is erg lang geleden dat een team van PIP zo hoog in de competitie speelde. Wij zijn dan ook super trots op het team en kijken al uit naar het volgende seizoen.