Teamverslag team RCZ halverwege de najaarscompetitie

Ons team bestaat uit: Sharina, Mariska van Dijk, Zita, Jolanda, Olivier, Wim en Stephan.

Op 5 Oktober 2018 zou de competitie voor ons recreantenteam van start gaan, echter waren er zoveel mensen van de tegenstander in deze periode op vakantie dat deze wedstrijd is uitgesteld.

Gelukkig maar voor ons, daar we  toch in de voorbereiding met veel blessures te maken hebben gehad –  en nog steeds hebben.

In onze daadwerkelijk eerste gespeelde wedstrijd uit tegen Orbiton konden we een beroep doen op John van Mierlo.   Mede door hem hebben we deze wedstrijd met 4-2 kunnen winnen . 

4-2. Voor vele een vraagteken .  Je speelt toch 8 wedstrijdjes? Nee hoor, niet in de RCZ.  Daar speel je namelijk 4 keer een Mix , een Herendubbel en een Damesdubbel.  Vandaar.

Bij de tweede wedstrijd kregen we Orbiton thuis . Wederom door blessures moesten we een beroep doen op andere spelers.  John werd weer gevraagd, maar ook Maik en Menno. Bij de dames is een beroep gedaan op Mariska van Venetie.  Ja, met zo’n sterrenteam kon het eigenlijk niet misgaan! De wedstrijd werd uiteindelijk weer gewonnen  met 4-2.

De derde wedstrijd moesten we thuis tegen BC Buitenhof .  Nu kregen we hulp van Jolanda en Stephan.  Een gelijk opgaande wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. De Damesdubbel werd vroegtijdig beëindigd, daar het voor de tegenstander te veel werd en ze elkaar met een racket gingen slaan 👃🏻 🥊
Nee hoor, niet daarom, maar op ongelukkige wijze sloeg één van de dames van de tegenpartij in een actie het racket tegen de neus van de medespeelster. Gevolg: een opgezette dikke neus en eigenlijk niet meer in staat om verder te spelen.

De vierde wedstrijd moesten we uit tegen Velo.  Een tegenstander die in de tussentijd ook tegen BC Buitenhof had gespeeld  en deze met 6-0 gewonnen had.  We waren dus gewaarschuwd… Vol goede moed gingen we de wedstrijd aan, maar ook hier bleek Velo veel te sterk.  De uitslag werd uiteindelijk ook 6-0 voor Velo.

Inmiddels is het team qua blessures op de goede weg terug.  Nu hopen dat we de komende wedstrijden de goede start van de competitie kunnen voortzetten. De blessure van Zita is helaas zodanig dat ze mogelijk de hele najaarscompetitie niet mee kan doen. We wensen haar beterschap!

De competitie wordt over het algemeen gespeeld op dagen dat er een training is bij de verenigingen.  Bij ons dus op de vrijdagavond.    Mocht je ons team in de sporthal zien spelen, kom ons aanmoedigen of tips geven. Als recreant kunnen we nog genoeg leren, toch ?

Met sportieve groet Wim Merk